Headlinerslipp: KARPE!

Karpe kommer til Utopia 2023!

Karpe kommer tilbake til Utopia

Det er bare å stålsette seg for detsom vil bli det mest spektakulære og mest hinsides liveshowet vi noensinne harsett, både på Utopia og i Stavanger. 

Den ekstremt populære hiphop-duoenbestående av Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid kommerendelig tilbake til Utopia. Årene siden sist besøk, har vært alt annet ennsatt på pause for Karpe. Med 10(!) utsolgte show i Oslo Spektrum med 110.000mennesker kan man godt si at Karpe er verdens største norske band. 

«Karpe er noe helt eget, alt de tar iblir til gull. Ambisiøse som få (om det i det hele tatt finnes noen over?),både hva gjelder utgivelser og liveshow. Og de leverer hver eneste gang. De ernåtidens stemme av samfunnet vi lever i. De treffer mennesker i alle aldre,rører og engasjerer. Da vi spurte hva publikum ville se på Utopia 2023tror jeg ikke det var en eneste av de 1.400 som ikke svarte Karpe. Det er ikkeet annet band i verden jeg heller ville hatt til Utopia, enn Karpe.», sierfestivalsjef Espen Knoph. 

Karpe har holdt det gående i over 20år, men har de siste 10 årene tatt norsk musikk til et nytt nivå. UniversetKarpe har skapt, er unikt i alle målestokker. Sine dype og lyriske tekster pånorsk har nådd langt utfor landegrensene, og konsertene i Oslo Spektrum var etbevis på at Karpe er større enn bare Norge, da flere fra utlandet sang med påhvert eneste ord av tekstene. 

Karpe går helt tilbake til tidlig2000-tallet da de ga ut EPen Glasskår i 2004, og har etter dette blitt landetsstørste band. I 2006 slapp de deres første album «Rett fra hjertet", før«Fire Vegger» ble sluppet to år etter – til stor suksess. «Aldri solgt en løgn»som ble sluppet i 2010 ble deres tredje album og toppet listene i Norge. I 2012skapte de nye bølger da albumet «Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor ogFar i døden» ble sluppet. Etter dette solgte de ut Oslo Spektrum for førstegang, og ble den første norske hiphop-artisten som klarte dette. 

I 2015 lanserte de deres musikalske ogvisuelle prosjekt «Heisann Montebello», som ble et gigantisk prosjekt hvor deslapp ni låter over to år og hver låt fikk sin musikkvideo. Hver av låtene kompå top 10 på Spotify og skapte kontroverser og debatt. I 2017 tok de igjen overOslo Spektrum. Denne gangen ble tre show utsolgt på noen få timer. I 2019 komprosjektet «SAS PLUS / SAS PUSSY» - nok et ambisiøst prosjekt hvor albumet blesluppet som en hel sang på nesten en halvtime. Dette albumet sprengte allegrenser og de mottok Spellemannprisen for «Årets album».

Med 10 utsolgte Oslo Spektrum,utgivelse av EP'en «Omar Sheriff» og nylig slipp av EP'en «MIKE IT SPEKTRUM»kan man si at Karpe har befestet sin posisjon som det største bandet ilandet. 

«Karpe sprenger grenser, strekkerstrikken og utfordrer på alt de gjør. De har «verdens mest lojale fans» somfølger dem overalt. De lager liveshows som er på et annet nivå enn det vinoensinne har sett. Og de har et enormt nedslagsfelt. Dette blir noe ingen –absolutt ingen, vil gå glipp av», sier Knoph. 

Nyhetsbrev

Takk for din interesse!
Uups! Noe gikk galt.